Español

La carrera: Corre per una causa

Què és “corre per una causa”?

“Corre per una causa” és la carrera solidària d’Entrecultures. Se celebra cada any en més d’una desena de ciutats d’Espanya i té per objectiu recaptar fons per destinar-los als nostres projectes de cooperació.

Aquest 2021 celebrem el nostre X aniversari: més de 10 anys corrent pel dret a l’educació, especialment, dels col·lectius més desfavorits i vulnerables. 

En aquesta ocasió, les circumstàncies ens obliguen a celebrar la carrera de forma virtual però això, lluny de ser un inconvenient, té l’avantatge d’obrir les portes a qualsevol persona que hi vulgui participar, independentment del lloc on visqui.  És més, gràcies a això comptarem amb la participació i el suport dels centres educatius de Fe y Alegría a l’Amèrica Llatina.

Quant a la destinació dels fons, en aquesta ocasió no podria ser altra que atendre l’emergència educativa que la COVID19 està generant en molts punts del nostre planeta. Vés a la secció el projecte solidari per ampliar informació.

Els nostres ambaixadors i ambaixadores

Des del començament de la nostra carrera solidària han estat molts els esportistes que s’han unit a la nostra causa i ens han ajudat a sumar esforços a favor del dret a l’educació: Fernando Romay, Emilio Butragueño, Felipe Reyes, Javier Fesser, Javier Beiran, Ruth Beitia, Gemma Mengual, Carla Suárez…

Alguns d’ells han volgut enviar-nos un missatge amb motiu del 10è aniversari: vols veure-ho?

dimension educativa

Dimensió educativa de Corre per una Causa

Des de l’equip d’Educació d’Entrecultures ens proposen aprofitar aquest esdeveniment per  acompanyar els nens, nenes i joves, tant en els centres educatius com en l’àmbit familiar, en la reflexió entorn a la causa de la carrera solidària.

Una mica d’història

Des de 2012 més de 100 mil persones han corregut amb Entrecultures per una educació de qualitat i en igualtat de condicions. 

Primera edició

La primera edició va tenir lloc només a Madrid. En la segona edició s’hi van sumar les ciutats de Lleó, Arroyo de la Encomienda (Valladolid) i Sevilla. En la II Carrera Solidària van participar prop de 6.000 persones. Es van aconseguir més de 85.000€ en fons destinats a crear 38 aules noves en 6 zones d’Haití per albergar 1.330 alumnes. També per a la compra de mobiliari escolar, per tal de dotar aquestes aules de cadires, pupitres i pissarres, i deixar-les llestes per l’inici del nou curs.

III Carrera Solidària

En la III Carrera Solidària es va córrer a favor de l’educació a República Democràtica del Congo. Aquell any s’hi van sumar Múrcia, Màlaga i Cadis (Port de Santa Maria), agumentant considerablement la recaptació respecte l’any anterior, es va arribar als més de 10.000 corredors i a més de 100.000 euros de fons obtinguts. 

IV Edició

Més de 10.500 persones van córrer pel dret a l’educació i els fons van ser destinats al projecte dels CECAL (Centres de Capacitació Laboral de Fe y Alegría Ecuador) en la formació professional de 778 persones (405 dones i 373 homes) d’entre 15 i 29 anys d’edat que viuen en les ciutats de Manta, Portoviejo i Guayaquil, en un context d’exclusió.

V Edició

Més de 12.000 persones de 10 ciutats espanyoles van participar en “Corre per una causa, corre per l’educació”, la recaptació fou destinada al foment de l’educació al Txad per a 1.500 nens i nenes de 4 a 5 anys d’edat de la regió de Guéra, al sud del Txad. Es van equipar 26 escoles infantils i es va millorar la qualitat de l’educació impartida mitjançant la formació de les mestres i els mestres.

VI Carrera solidària

VI Carrera solidària, un total de 12.135 persones d’11 ciutats espanyoles van participar per brindar educació a 945 joves, nens i nenes i per a la formació de 50 docents a Maban, Sudan del Sud.

VII Carrera solidària

VII Carrera solidària tenia com objectiu promoure l’accés a l’educació bàsica de 1.000 nens i nenes, i facilitar i dinamitzar espais recreatius i esportius per a 3.000 joves, refugiats i desplaçats interns, a Maban, Sudan del Sud

VIII edició

En la VIII edició es van realitzar 12 carreres i 12 circuits en col·legis, hi van participar 18.600 corredors i corredores i es van recaptar més de 200.000€. L’objectiu d’aquell any era l’educació i defensa dels drets de més de 12.600 nenes que formen part de La llum de les nenes.

IX edició

En la IX edició de “Corre por una causa” més de 13.200 persones van defensar el dret de milers de nenes a l’educació i a una vida lliure de violència (especialment en aquest context de pandèmia mundial). Es van recaptar prop de 175.000€ destinats al programa La llum de les nenes, amb el qual, des de 2012, treballem per disminuir la situació de violència física, psicològica, i sexual que pateix aquest col·lectiu. El repte d’aquesta edició va ser la carrera virtual en la qual van participar 1.100 persones, sumant així la xifra de 13.242 corredors compromesos amb l’educació i l’erradicació de la violència cap a les nenes.